Åh va glad jag blev

Var jättetrevligt igår på pizzerian, det var ett äldre par från Torino som hade köpt ett sommarhus på Sardinien av Annas pappa som förmodligen ville skaffa lite vänner för sommaren som bjöd med oss alla. Men dem var trevliga men gud vad röd i ansiktet jag blev när hon frågade mig något. Jag blir alltid supernervös när en ny människa börjar prata med mig på italienska, dem som jag har pratat med innan går bra men så fort det kommer en ny så blir de jobbigt, men jag svarade så gott jag kunde:) Var roligt, för alla gillade mitt armband. Men det som gjorde mig så glad igår var att jag för några månder sedan virkade denna lilla krabat som annas brors sambo skulle ge till en vän i min ålder som precis hade förlorat sin mamma och denna tjejen var tydligen galen i grodor. Så igår fick jag höra att hon hade blivit jätteglad över grodan och att hon hade den i bilen. De gjorde mig så glad:) Kul att de man gör är uppskattat!:) Nu ska jag göra en katt också till Annas brors sambo. Många beställningar nu:) jättekul!

Pizza kväll

Trevlig kväll alla!
 
Nu har jag flyttat alla(nu ska vi inte ta i, hade skrivti 4) mina blogginlägg från  den andra bloggen som var på spotlife till hit. Jag tyckte det var jobbigt att ha reklam överallt, just nu var det chockrosa reklam med smink och sidan hade många begränsningar tycker jag. Nu är jag här och jag älskar min nya design!:) Fin?
 
Jag och Anna har blivit bjudna på pizza ikväll av en som köpt ett hus av henns pappa. Så då bjöd dem med hela familjen på pizza på restaurang, det sitter inte fel. Har virkat dessa två små söta armband som jag tänkte ha på mig idag...
Httade en video på youtube hur man gjorde dessa, den är på engelska men jag tyckte den var lätt att följa då hon använde ett program så hon målade figurer allt eftersom hon pratade och skrev. Titta förbi på den här.
 
Nu ska jag slänga lite smink i ansiktet och se representabel ut! =)

Marknaden..

IMG_6391IMG_6392

Marknaden gick bra häromdagen. Här är mina små alster jag skapat. Sålde den röda angry bird, den blåa lilla Totoro, 2 pacman spöken, ett mobilskal och en liten mariosvamp. Totalt sålde jag för 18 euro, mer än jag förväntat mig, vi var bara där i några timmar sen började det blåsa och blev kallt så då packade vi ihop! Men de kommer en marknad till om en månad men jag vet inte om jag ska vara med helt och hållet för jag har min latinkurs och plugga. Yepp, jag pluggar latin på universitet, för jag har inget annat bättre för mig tyvär..haha..nä men något måste jag plugga för att kunna bo i italien!:) Och nu kan jag ju även virka på heltid;) haha! Är det inte drömmen?! Jag finner mig själv drömma om att jag virkar, värst var det i december förra året då jag hade virkat dygnet runt i en månad för att få ihop så mycket som möjligt till julmarknaden. När markanden var över var jag lite less på att virka några dagar men jag låg i sängen en kväll och skulle sova och drömde om hur jag gjorde fastmaska efter fastmaska...har ni drömt om er virkning?? Jag kan göra det nu med, det får mig att slappna av lite:)

Men iaf det är en marknad om en månad igen så vi får se, kanske ska göra några små hjärtan och hon som jag ska med kanske sätter dem på halsband och så säljer vi dem tillsammans, vi får se. Fick förresten 2 beställningar av mobilfodral av Carla, tjejen jag får följa med och sälja med. Hon såg mina fodral som jag hade gjort som jag ville sälja och ville ha dem innan jag kunde sälja dem till någon annan men dem jag hade var för små till hennes telefon. Hon har en samsung note, och dem är stora:) Så nu gör jag en till! Sen ville hon ge sin kille ett supermario skal. Men den var också för liten! Här är ugglefodralet, detta var faktist ett av dem första sakerna jag virakde. Gjorde den när jag hade fått en hel påse med garn av mamma, det är lycka! Vad mycket saker jag har gjort med dem garnerna, har fortfarande massa kvar=) IMG_5078

 

God eftermiddag

God eftermiddag!

Jag måste erkänna att även om solen skiner så hade jag lite sovmorgon idag! Gick dock upp klockan halv 8 första gången men insåg att jag inte orkade virka något så jag gick och la mig igen! Nu har jag fått sova nu och fått massa engeri efter min morgonlyxiga cappucino! Fuskade med lite socker i den idag, kände att jag förtjänade det! Dock är de inte bra för min lchf livsstil. Sitter och lyssnar på Elton Johns låt när han sjöng på Prinsessan Dianas begravning, gud så fin den är! Och jag har precis hittat en jättekul sak jag ska massvirka till mig själv och alla jag känner. Det är en japansk disk svampt typ. Den heter Tawahsi men på engelska säger dem bara spiral scrubbie. Har alltid trott att man var tvungen att ha bomull till dem för alla bloggar säger att ska du göra en disktrasa eller något för köket ska du bara ha rent bomull, vilket är tråkigt. För jag har så många fula garn som jag heldre hade gjort slut på än mina fina dyra bomullsagarner. Men så hittade jag denna bloggen, hon som gör den skriver att ska du diska eller tvätta med din lilla svamp så är akryl garner mycket bättre, de ryktas till och med om att du inte behöver diskmedel, dock kommer jag använda diskmedel men ska testa någongån utan. Sen är de ju bara att slänga den i tvättmaskinen med all annan tvätt.

scrubbie

Här är en enkel bild på en scrubbie jag hittade på nätet, återkommer längre ner med min egen! Du kan ju sjäkvklart göra den i regnbågen alla färger.

Varför jag skriver om denna är för att jag har planer att göra massor av dem idag för att sälja imorgon. Jag ska nämligen med en kompis på en marknad här i Italien och sälja mina virkade saker. Hon gör smycken och jag virkar. Var med henne i julas också på en marknad, då var det 10 dagar vi var där och sålde. Så underbart kul var det, känslan när någon är villig att betala pengar för något du suttit och tillverkat i flera timmar är obeskrivlig. Eftersom jag är ganska ny på att virka stärker det mitt självförtroende väldigt mycket att de var så många som ville köpa mina saker i julas. Jag sålde för 144 euro, vilket motsvarar ca 1500 kr. Det är ju inget man kan leva på men jag fick sålt nästan allt jag hade med mig! Varje gång jag sålde något så stod jag och log i minst en timme. Fantastiskt! Imorgon har jag inte så mycket saker men jag hoppas på 50 euro i alla fall. Vi får se, om jag inte säljer något så är jag iaf en erfarenhet rikare...

min scrubbieSåhär blev min lilla scrubbie, den blev lite mindre än jag trodde, mäter väl ca 5-6 cm i diameter. Jag ville ha lite större, kanske 10-12 cm, känns lite liten att diska med, ska prova dubbelt garn kanske eller en större nål, körde med nr 3. Har ni gjort en scrubbie och har någon idee?

 

Detta är nya generationens virkning

 
 
Dessa är så sjukt snygga! Tänk att ha en unge med converse. Det finns gratis mönster i lite olika varianter. Jag har ett mönster från och tycker att mönstret är lättförstårligt! Det finns både diagram och beskrivning så man kan ju välja vilken man känner för bäst, dock på engelska, vill någon ha en översättning så maila. Jag har inte hunnit prova och göra dessa skorna ännu eller om jag ska vara ärlig så har jag inte tyckt att det varit så kul att virka ett par skor eftersom jag inte känner någon bebis. Dem skulle väl hänga i mitt rum så länge. Skulle det inte vara en cool ide och göra mönstret lite större och göra ett par innetofflor till vuxna? Det är en ide som jag skulle vilja förverkliga när/om jag har tid. Kanske någon av er hinner före? =)

Trött på mormorsrutor

Hej alla!

Jag heter Johanna och är 23 år gamal, bor just nu i Italien en stund med min tjej men snart blir det nog hemfärd till Sverige. Jag har förälskad mig i virkning. Har hållit på nu i några månader och har redan lyckats sälja lite av mina små amigurumi. Dock har jag tröttnat på att virkning ses som omodernt och töntigt och att många bara virkar dukar och mormorsrutor i regnbågens alla färger. Jag älskar när någon virkar något som jag faktist skulle ta stolthet till att visa upp i mitt hem. Istället för att bara mata hyllan med alla färglada och formglada amigurumis som är så söta. Jag har ett mål, att revolutionera virk och stickvärlden till att vara modern och ingen ska någonsin förknippa virkning med dukar och löpare. Det ska förknippas med halsdukar och snygga väskor. Ett spännande sätt att designa din egen stil där möjligheterna är oändliga.

Så varmt välkomen…

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

joscrocheteria.blogg.se

Nya generationens virkning

RSS 2.0