Ugglis - Samsung note mobil fodral

Har tidigare gjort ett ugglefodral för min egen iphone och Carla gilalde ju den så mycket så hon ville ha en till sig ockås. Dock har hon en sådan där gigantisk samsung note telefon, så jag fick justera mönstret lite. Det var inte förrens jag började skriva detta inlägg som jag insåg att jag kanske skulle dela med mig av mönstret då jag gjort det själv. Har sett att det inte finns så många mönster på internet för denna modellen. Dem flesta är för iPhone.

 

                      Har använt bomullsgarnet i olika färger med virknål nr 3. Rekommenderar att klippa ut en bit papper och lägga i mobilskalet innan du limmar fast då du har gjort stolpar så kan för mycket lim lätt rinna igenom. Vill du inte limma kan du alltid sy fast delarna, dock har jag inte det tålamodet. Ögonen har jag köpt i en butik i Italien, men dem finns på många olika ställen i Sverige och garanterat på Panduro.

Mönster

Kroppen med ljus och mörkbrunt

Gör 20 lm

Fm tillbaka och i sista lm ska det vara 3 fm,

Vänd och jobba tillbaka tills , 3 fm i sista.

I andra mobilfodral brukar jag vilja skapa en kant genom att bara virka ett varv i bakre maskbågen. Men för denna lilla uggla har jag valt att inte göra det utan virka ett helt varv runt med fm i båda maskbågarna.

Gör 3 lm och börja göra stolpar hela vägen runt i varje fm, fäst med smygmaska och gör 3 lm och börja med nästa rad, gör så i totalt 13 rader med mörkbrunt, byt sedan till en ljusare brun och gör ytterligare 6 rader med stolpar. Totalt görs 19 rader med stolpar.

 

Ögon 2 st med gult

Gör 2 lm

6 fm i andra lm från nålen,

Öka i varje fm (12)

Öka i varannan fm (18)

2 fm, öka i nästa (24)

 

Vingar 2 st med grönt

10 luftmaskor

Virka fram och tillbaka med fm tills du har önskad längd på vingarna, mina har ca 1,5 cm vingar på baksidan av kroppen också. När du har önskad längd, så gör 3 lm och gör stolpar längs hela vägen. Fäst tråden och limma fast på fodralet.

 

Näbb med orange

Gör 6 lm, sedan 3 till lm(detta är din fösta stolpe)

1 stolpe i nästa lm

1 halvstople i nästa lm

1 fm i nästa lm

1 sm i nästa lm

Gör fastmaskor tillbaka på andra sidan av dem första 6 luftmaskorna,

fäst tråden och limma fast.

 

Ser ni något fel eller behöver hjälp så skriv i komentarsfältet =)Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

joscrocheteria.blogg.se

Nya generationens virkning

RSS 2.0