God eftermiddag

God eftermiddag!

Jag måste erkänna att även om solen skiner så hade jag lite sovmorgon idag! Gick dock upp klockan halv 8 första gången men insåg att jag inte orkade virka något så jag gick och la mig igen! Nu har jag fått sova nu och fått massa engeri efter min morgonlyxiga cappucino! Fuskade med lite socker i den idag, kände att jag förtjänade det! Dock är de inte bra för min lchf livsstil. Sitter och lyssnar på Elton Johns låt när han sjöng på Prinsessan Dianas begravning, gud så fin den är! Och jag har precis hittat en jättekul sak jag ska massvirka till mig själv och alla jag känner. Det är en japansk disk svampt typ. Den heter Tawahsi men på engelska säger dem bara spiral scrubbie. Har alltid trott att man var tvungen att ha bomull till dem för alla bloggar säger att ska du göra en disktrasa eller något för köket ska du bara ha rent bomull, vilket är tråkigt. För jag har så många fula garn som jag heldre hade gjort slut på än mina fina dyra bomullsagarner. Men så hittade jag denna bloggen, hon som gör den skriver att ska du diska eller tvätta med din lilla svamp så är akryl garner mycket bättre, de ryktas till och med om att du inte behöver diskmedel, dock kommer jag använda diskmedel men ska testa någongån utan. Sen är de ju bara att slänga den i tvättmaskinen med all annan tvätt.

scrubbie

Här är en enkel bild på en scrubbie jag hittade på nätet, återkommer längre ner med min egen! Du kan ju sjäkvklart göra den i regnbågen alla färger.

Varför jag skriver om denna är för att jag har planer att göra massor av dem idag för att sälja imorgon. Jag ska nämligen med en kompis på en marknad här i Italien och sälja mina virkade saker. Hon gör smycken och jag virkar. Var med henne i julas också på en marknad, då var det 10 dagar vi var där och sålde. Så underbart kul var det, känslan när någon är villig att betala pengar för något du suttit och tillverkat i flera timmar är obeskrivlig. Eftersom jag är ganska ny på att virka stärker det mitt självförtroende väldigt mycket att de var så många som ville köpa mina saker i julas. Jag sålde för 144 euro, vilket motsvarar ca 1500 kr. Det är ju inget man kan leva på men jag fick sålt nästan allt jag hade med mig! Varje gång jag sålde något så stod jag och log i minst en timme. Fantastiskt! Imorgon har jag inte så mycket saker men jag hoppas på 50 euro i alla fall. Vi får se, om jag inte säljer något så är jag iaf en erfarenhet rikare...

min scrubbieSåhär blev min lilla scrubbie, den blev lite mindre än jag trodde, mäter väl ca 5-6 cm i diameter. Jag ville ha lite större, kanske 10-12 cm, känns lite liten att diska med, ska prova dubbelt garn kanske eller en större nål, körde med nr 3. Har ni gjort en scrubbie och har någon idee?

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

joscrocheteria.blogg.se

Nya generationens virkning

RSS 2.0